Сторінки

пʼятницю, 29 січня 2016 р.

           «Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!

          Говорять сьогодні дорослі й малі.
                      Бо ти в нас найкраща, бо ти в нас єдина,
Немає такої, як ти на землі»


22 січня історична мандрівка запросила у сільську бібліотеку і дітей і дорослих, щоб поринути у віхи історії і долучитися  разом з Україною до відзначення великого державного свята – 97 річниці проголошення Акта Злуки.
 22 січня 1918 року Україна проголосила себе на майдані Св’ятої  Софії  у Києві самостійною, вільною державою. А через рік, 22 січня 1919 року, на цьому ж майдані, було проголошено злуку всіх українських земель в одну спільну Соборну Українську державу. Західна  Україна об’єдналася з Наддніпрянською для того, щоб міцніти і розбудовувати власну державу.
Соборність -  це символ. Символ боротьби за волю та незалежність, порозуміння між людьми. Це часточка надії і віри людей у світле майбутнє.

Всі читачі нашої бібліотеки вважають, що відзначення цього свята сьогодні важливе, як ніколи. Воно нагадує нам про те, що лише в єдності ми маємо силу, лише разом зможемо здолати всі біди та нещастя. Нам, українцям, необхідно тепер, як у 1919 році, знайти спільну мову та порозуміння, адже пам'ятайте, що ми власноруч пишемо сторінки історії і на помилку не маємо жодного права. Нам можуть не пробачити її ані пращури, ані нащадки.  



Немає коментарів:

Дописати коментар