Сторінки

середу, 11 липня 2018 р.

 На калину роса впала, в нас на вулиці Купала

 Свято Івана Купала – одне з найбільш древніх і містичний, найнеординарніших свят, в якому вдало переплелися язичницькі і християнські  традиції, що  вдало відобразили аматори Новаківського СБК на березі ставка в селі Круглик. 
  Дійство побудували на основі виступу фольклорних аматорських колективів «Акація» і «Криниця». Радували присутніх своїм співом солісти - Раїса Дячук, Віктор Дмитренко, Надія Ліщук, Петро Бала. Сільський бібліотекар – Олена Симоненко дарувала присутнім гуморески, а шквал емоцій і аплодисментів глядачів зірвали Владислав Євченко та Євгеній Бобир – учасники драматичного колективу «Лілея». 
 Традиційно свято не обійшлося без прекрасних мавок, водяного,хороводів,стрибків через купальське багаття, де усі бажаючі у магічному полум’ї вогнища могли «спалити» свої всі негаразди. Свято вдалося на славу, обличчя присутніх світилися радістю й усмішками випромінюючи гарний настрій і позитивні емоції, а  душевна народна пісня ще довго лунала у відгомінках села. Отже «струмок народних традицій не пересихає, а продовжує свій шлях прокладаючи його через серця і душі людей»






Немає коментарів:

Дописати коментар