Сторінки

вівторок, 21 квітня 2020 р.


Великдень сердець
Нинішнього, карантинного Великодня та Великодніх свят наша основна місія - проявити любов до ближнього. Сьогодні  людям земної кулі потрібна надія, щоб засвідчити головне: життя перемагає, життя вічне, душа людська вічна. Це дуже важливо для кожної людини: знати, що її душа вічна, і не лише знати як аксіому, а пересвідчитися за допомогою фактів, історичних розвідок, і проповідей святих отців у православній викладці літератури «Світ земного і небесного», яку пропонує вам Новаківська сільська бібліотека.






    
      «Священні книги і віроповчальні тексти.»  З цієї книги ви дізнаєтесь про історії виникнення писемності, функціонування священних та віроповчальних текстів світових, національних релігій, а також  вчень релігійного характеру.
  Характеристики: Автор: Тетяна Горбаченко, Володимир Лубський, Марія Лубська, Тетяна Лубська. Видавництво -  «Центр навчальної літератури». Мова -  українська. 
         Рік видання -  2018. Кількість сторінок - 448 с.



         «Біблія. Книги Святого Письма Старого і Нового завіту»
     Книги Священного Писання Старого та Нового Завіту в українському перекладі з параллельними місцями та додатками. Видання Київської Патріархії Української Православної Церкви Київського Патріархату. Переклад Патріарха Філарета за Біблією російською мовою (Синодальне видання Російського Біблійного)
    Характеристики: Видавництво - «Преса України». Мова - українська. Рік видання - 2009.  Кількість сторінок - 1387 с.                                                                        
       
        «Житія святих, укладені на Святій Горі Афон».         
    Спеціально для цієї книги було укладено цілу низку житійпередусім, тих святих, які жили і творили в Україні. За допомогою спеціалістів-істориків були переписані наново житія Києво-Печерських преподобних. У цей том увійшли й нові цікаві відомості про окремих православних святих різних країн від Британії до Грузії
        Характеристики: Видавництво -  «Дух і Літера». Мова - українська.   Рік видання -  2017. Кількість сторінок -  616 с.


       «Популярна історія християнства. Двадцять століть у дорозі»
         Як трапилося, що група малоосвічених бідняків з окраїни Римської імперії змогла почати релігійний рух, якого додержується сьогодні кожна третя людина, котра живе на землі? Творча група, яка працювала над книгою, вирішила просто й чесно розповісти читачеві, необізнаному з релігієзнавством і богословськими тонкощами, про історію найвеличнішої світової релігії. Книга розповідає про всіх, хто називає себе християнами. Сучасному читачеві важко сприймати тільки текст, тому в книзі ви знайдете понад 2500 історичних ілюстрацій, а також перекази, легенди й зразки першоджерел, що допоможуть поринути в таємничий світ минулого. християнства". 
        Характеристики: Автор - Сергій Санніков. Видавництво - «Саміт-книга». Мова - українська.   Рік видання - 2012. Кількість сторінок - 480 с. (кольорові ілюстрації)

      «Триумф христианства. Как запрещенная религия перевернула мир»                                                             
    Наш світ ще не бачив більш фундаментального і значного культурного перетворення, ніж підкорення західної цивілізації християнством. Тріумфальна християнізація Римської імперії стала найбільшою історичною перемогою колись забороненої релігії, прихильників якої переслідували і піддавали мученицькій смерті. Нова книга всесвітньо відомого дослідника Біблії і історика раннього християнства Барта Ермана - це опис того, що сталося, коли церква злилася з імперською владою. У своїй розповіді Ерман уникає як переможних реляцій про зростання впливу і посилення влади церкви, так і знайомства з історичними фактами. віру величезну і могутню імперію?
                       Характеристики: Автор - Барт Ерман. Серія книг - «Жизнь со смыслом» 

       


      Христос воскрес! Світлих святкувань!



                                       









        

Немає коментарів:

Дописати коментар