Сторінки

середа, 11 вересня 2024 р.

 Ми всі серед своїх героїв, живем і поділяєм їхні радощі і горе

  


Місяць вересень багатий на українську літературну палітру.
 10 вересня виповнилося 130 років від дня народження Олександра Довженка, тож до сільської бібліотеки завітали учні 5 класу Новаківської гімназії разом з учителем Мариною Зейналовою , щоб поринути у творчість Олександра Довженка - майстра слова і кіно, який створив глибокі, символічні твори про Україну, її народ та історію.                                                           Юні гімназисти, знайомлячись із творчістю Олександра Довженка, мали змогу переглянути  книжкову виставку « Я народився і жив для добра і любові», дізнатися про цікаві факти з біографії,  відкрити для себе не лише видатного кінорежисера, але й письменника, художника та патріота, чия творчість залишається актуальною й сьогодні. Через свої твори він прагнув донести до світу красу і силу української землі та народу. Довженко також був глибоко патріотично налаштованим митцем. Під час Другої світової війни він знімав фільми й писав сценарії, які піднімали дух людей і надихали на боротьбу. Його твори показують любов до рідної землі, її героїв і природи. Через свої твори він прагнув донести до світу красу і силу української землі та народу.   Олександр Довженко – обличчя української історії.  




    

11 вересня навколо круглого літературного столу зібралися учні 6 і 7 класу, щоб  відзначити 160 річницю від дня народження  Павла Грабовського     .

Павло Грабовський — видатний український поет, публіцист і перекладач, життя та творчість якого тісно пов'язані з боротьбою за свободу і справедливість. Юним гімназистам його постать може бути прикладом того, як віра в ідеали може надихати на літературну діяльність, навіть у складних умовах.

Основні теми його творчості — це патріотизм, боротьба за волю та правду, любов до рідної землі та народу.Він засуджував несправедливість і закликав до боротьби за свободу. Його поезії сповнені глибоких почуттів і відданості ідеалам правди та гуманізму.

У його творчості звучить заклик до молодого покоління бути активними, не миритися з несправедливістю та захищати свої права. Павло Грабовський — це приклад поета-борця, який не тільки писав про боротьбу за свободу, але й сам був її активним учасником. Його життя і творчість можуть надихнути юних гімназистів на те, щоб шанувати свою культуру, мову та історію, а також бути сміливими у відстоюванні своїх ідеалів та переконань.





Немає коментарів:

Дописати коментар