Сторінки

четвер, 28 липня 2022 р.

 ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ 


      Сьогодні, 28 липня 2022 року, Україна вперше відзначає нове державне свято - День української державності.Про його започаткування президент України Володимир Зеленський оголосив рік тому, 24 серпня 2021-го, у день святкування 30-річчя незалежності України.

    Цей документ започатковує традицію відзначати нове свято щороку 28 липня — у День Хрещення Київської Руси-України. Досі саме в цей день Україна вшановувала одного з перших своїх державотворців — святого рівноапостольного Володимира Великого, князя Київського.

    В президентському указі зазначено, що історія української державності сягає своїм корінням «часів заснування міста Києва та розквіту держави за часів князя Київського Володимира Великого». Саме він, прийнявши у 988 році християнство, «засвідчив цивілізаційний вибір Київської Руси».

   

    За кілька днів до першого для України святкування Дня української державності Володимир Зеленський нагадав, чому це свято є особливо символічним на шостому місяці повномасштабної війни і після восьми років війни на Донбасі. За словами президента, цей день доводить, що «українців не зламати» і буде утверджувати зв’язок сучасного покоління з багатьма попередніми.

    Тому з Днем державності, шановні українці. Із днем, коли ми всі об’єднані єдиною великою ідеєю, ідеєю нашої спільної перемоги над ворогом, ідеєю відстоєння нашої держави України, ідеєю єдності всіх українців в усьому світі.





Немає коментарів:

Дописати коментар