Сторінки

неділю, 2 квітня 2023 р.


ДИТЯЧИЙ ВІРШОГРАЙ. ЛІТЕРАТУРНЕ КОНФЕТІ



Тиждень читання дитячого

В березні ми відкриваємо,

Книжку, хвилюючись трішки,

Палко зі святом вітаємо.

Бібліотеки чекають

Друзів своїх, читачів,

Стежку до знань відкривають,

Безліч даруючи див…

    Свята - невід’ємна частина нашого життя, світла і радісна. Важко назвати серед них ті, які б не відзначалися у бібліотеках для дітей. Разом із бібліотекарами читачі святкують Новий Рік і 8 Березня, Різдво і Великдень, День захисту дітей і День знань та багато-багато інших, але серед них є одне особливе як за формою, так і за змістом свято із традиціями кількох десятиліть - Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це свято знайомства дитини з книгою, час активного спілкування дітей між собою, цікавих заходів для популяризації дитячої книги, які пропонують бібліотекарі для читачів.

      Цьогорічне свято, на жаль, обпалене війною. Наші воїни мужньо боронять Україну. Чи є сьогодні у воєнному дитинстві місце для читання? Так є, адже бібліотеки України працюють, не є виключенням і Новаківська сільська бібліотека.

До тижня  дитячого читання у бібліотеці було проведено літературне асорті з гаслом -  "В дитинстві тато й мама теж читали, перевагу оцим книгам віддавали". Діти отримали масу позитивних емоцій від квест-гри "Словограй", розширили знання під час конкурсу " У мультфільмах загадки, у книжках розгадки", ділилися враженнями про улюблені книги,  взяли участь в обговоренні  книжкової виставки, у результаті якого виявилося, що найбільше діти полюбляють казки та віддають перевагу ілюстрованим книгам.

Це свято дозволить заохотити дитячу увагу не до численних гаджетів, цифрових ігор та інтернету, а до справжньої паперової книги, яка не тільки розвиває уяву малечі, але й відкриває двері перед цікавим  світом книги.





Немає коментарів:

Дописати коментар