Сторінки

суботу, 30 березня 2024 р.

   Моє дитинство -  мамині казки

     


 Щороку в березні під час весняних канікул у бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень дитячого  читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 80 років тому.

       Так, у сільській бібліотеці з нагоди Всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання відбувся тиждень дитячої книги «Моє дитинство – мамині казки».  Учні місцевої школи мали чудову нагоду перевірити свої знання, проявити ерудицію, кмітливість, уміння позмагатися в інтелектуальній грі «Мій улюблений каковий герой». Загадки та прислів’я стосувались різних книжок, які необхідно було відшукати давши правильну відповідь та віднайти у книжці наступне завдання, за опорними словами відгадати назву казки, правильно прочитати вірш та пригадати мультики у яких  головними героями були улюблені  персонажі з казок. Також цікавою була для дітей бібліотечно – театральна поляна «Грайлики – читайлики». Дружня і весела компанія казкових персонажів розмістилася на дитячих пальчиках і оживала казку. Адже казка – це те, що сьогодні можна назвати арт- терапією. 
  Тож тиждень дитячої та юнацької книги  для наших відвідувачів став каскадом літературних задоволень,  відкриттям нових імен в літературі, переглядом мультфільмів,  знайомством з новими книгами, спілкуванням з однодумцями, участю у цікавих акціях, демонстрацією власних читацьких талантів та досягнень. 




Немає коментарів:

Дописати коментар