Сторінки

вівторок, 31 березня 2015 р.

                                   Джерело натхнення

 19 березня в Новаківській сільській бібліотеці відбулася зустріч з кореспондентом обласного радіомовлення Оксаною Олексіївною Сьомакою.

   Говорили про незвичайні, гарні, захоплюючі  види рукоділля, які для членів жіночого клубу «Джерело натхнення» переросли в частину життя  , а для декого стали і улюбленою  творчою професією.  Адже творчість – це талант помножений на працю. Та й творча людина наче квітка, що тягнеться до сонця, дарує оточуючим радість.  Так і роботи наших новаківчанок  дарують радість, щирість спілкування і захоплення. А бібліотека намагається бути тим джерелом натхнення, яке потрібне кожному із нас. Адже недаром говорять, що бібліотеки – магазини людських фантазій, які щодня гостинно відчиняють двері односельцям, навчають,гуртують, допомагають.

                                                           Роботи Шепель Наталії

                                                                    








 

Роботи Довгаль Любові






 Роботи Палагнюк Любові




 

 

"Плин річки - саме життя"

   14 березня – міжнародний день боротьби за річку, воду і життя.
Річка! Яке чудове слово і як багато говорить воно серцю кожної людини.
В одних викликає спогади про великі річки, якими ходять теплоходи, інші згадують шумні, дзюркотливі потоки, що вічно поспішають кудись, або рівнинні річки з тихими заводями, піщаними пляжами, де так добре купатися й рибалити.


   За своєю величиною річки поділяються на великі, середні й малі. Є й такі, які ми називаємо струмками, їх мільйони. Найбільші річки нашої планети може назвати кожна людина, а от невеликі….ні. Річка, немов жива істота. Хіба буває вона однаковою протягом усього року? Аж ніяк! Навесні повноводна і часто розливається, влітку дуже міліє, а узимку ховається під крижану ковдру і спить до весни, аж поки не скресне. У кожної річки свій характер і ціла низка тільки їй властивих рис та особливостей. З кожною миттю, з кожним своїм кроком річка змінюється. Як не згадати тут мудрий вислів давньогрецького філософа Герокліта: « Не можна увійти двічі  в ту саму річку». Це справедливо, бо кожної наступної миті річка нова, інша.
Цього дня і в Новаківській сільській бібліотеці пройшла  інформаційна Інтернет – година, мета якої: розширити знання про річки Полтавщини, свого рідного краю і села. Виховати любов до природи, інтерес до вивчення географії і формувати екологічну культуру у підростаючого покоління.

                                                            Ленінський ставок 

                                                                    "Лебзин  "ставок

                                                              Відновлене джерело


Немає коментарів:

Дописати коментар