Сторінки

вівторок, 10 березня 2015 р.

Інтернет-клас

ЗАНЯТТЯ В КОМП’ЮТЕРНОМУ КЛАСІ

Комп’ютерний клас із задоволенням відвідують користувачі різних вікових категорій.











ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ ІНТЕРНЕТ-КЛАСОМ  НОВАКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ  БІБЛІОТЕКИ-ФІЛІАЛУ №23


Пункт доступу до мережі Інтернет

Сучасна бібліотека - це не тільки зібрання книжкових колекцій, але і безмежний світ соціальних комунікацій для людей об'єднаних пошуком знань. Реальне майбутнє у тих бібліотеках, які поєднують традиційну культуру, спілкування з книгою та нові інформаційні послуги. Які надають користувачеві доступ до світових електронних та інформаційних ресурсів.

I. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ


Новаківська сільська бібліотека, що отримала обладнання в рамках Програми «Бібліоміст» забезпечує безкоштовний та безперешкодний доступ до світової мережі Інтернет та інформаційних баз даних з метою навчання, підвищення кваліфікації, отримання додаткових знань з різних наук. Для забезпечення ефективної та безперервної роботи Інтернет-класу необхідне дотримання нижче наведених правил, які розроблені у відповідності із Законом України «Про бібліотеки і бібліотечну справу», Указом Президента України «Про заходи щодо розвитку національної складової глобальної інформаційної мережі Iнтернет та забезпечення широкого доступу до цієї мережі в Україні» від 31 липня 2000 року № 928/2000, статутом Бібліотеки та «Правилами користування Новаківською СБФ №23».

 ІІ. ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ В ІНТЕРНЕТ-ЦЕНТРІ


Обслуговування в Інтернет – класі  здійснюється згідно графіку роботи бібліотеки. З 9:00 до 17:00 год.
IІІ. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ КОРИСТУВАЧІВ

В Інтернет-класі  користувачі  повинні:

    при першому відвідуванні заповнити читацький формуляр та ознайомитися з правилами користування Інтернет- класом;
    бережливо ставитися до обладнання Інтернет-класу;
    при потребі копіювання читач повинен пред'явити працівникові бібліотеки електронний носій.

Користувач має право:

    безкоштовно користуватися комп’ютером без часових обмежень протягом робочих годин бібліотеки

        в разі, якщо існує суттєвий попит з боку користувачів, час для роботи в мережі Інтернет становить не менше, ніж 30 хв.;
    отримувати безкоштовні консультації з приводу використання ресурсів Інтернет, а також з основ користування програмним забезпеченням;
    безкоштовно копіювати інформацію на електронні носії.

Користувачам забороняється:

    починати працювати в Інтернет-класіі без дозволу працівника;
    порушувати діловий ритм Інтернет-класу (голосно розмовляти, користуватися мобільним телефоном, заважати роботі інших користувачів);
    переглядати та розповсюджувати заборонені чинним законодавством України матеріали (порнографію, насильство, наклеп, образи та ін.);
    порушувати буть-які пункти з інструкції по техніці безпеки;
    вносити будь-які зміни в технічні та програмні параметри комп'ютерної техніки, самостійно знищувати будь-які файли з комп'ютера.

При порушенні даних правил користування Інтернет-центром читачі будуть позбавлені прав користування мережею Інтернет.

За пошкодження програмно-технічних засобів центру читачі несуть повну матеріальну відповідальність у відповідності з чинним законодавством України.
                                                                                    



ВРУЧЕННЯ СЕРТИФІКАТІВ


       29 травня у Новаківській сільській бібліотеці при підтримці та тісній співпраці із Лубенським територіальним центром соціального обслуговування Лубенської РДА відбулося вручення сертифікатів по закінченню комп'ютерних курсів для пессіонерів та людей з обмеженими можливостями.
    На святі були присутні: заступник голови РДА- Куксань Василь Васильович,директор Лубенської ЦРБ- Сьомак Валентина Іванівна, директор територіального центру соціального обслуговування Лубенської РДА - Хомкіна Наталія Трохимівна.
     Свято пройшло в теплій, душевній атмосфері. Лунали пісні, піднімали настрій вірші і гуморески. А наостанок, ведуча заходу - Олена Симоненко побажала всім затишку, злагоди, достатку в оселях, щоб щастя, радість і любов вишиваним цвіли рушником!




Немає коментарів:

Дописати коментар